İletişim | Siparişlerim | 0 532 649 12 00

Tektaş Yüzük Hangi Ele Takılır?


Nişanlıyken tektaş yüzük hangi ele takılır? Evlendiğinizde tektaş yüzüğünüz hangi parmağınızda olmalı?

Tektaş Yüzüğünüzü Doğru Takıyor Musunuz?

Sevdiğiniz kişi karşınızda diz çökmüş, elinde parlaklığı ile göz kamaştıran tektaş yüzük eşliğinde “Evet!” cevabınızı bekliyor… Peki, hayatınızın aşkıyla bir ömür boyu mutlu olmaya evet demek, bir hayatı o kişiyle yaşamak ve yaşlanmak için hangi elinizi uzatacağınızı biliyor musunuz? Eğer sevgiliniz ile evlilik yoluna doğru emin adımlarla ilerliyorsanız ve yakın zamanda güzel bir Tektaş Yüzük ile karşılaşacağınızı umuyorsanız, “Tektaş Yüzük Hangi Ele Takılır?” sorusunun cevabını bilmeniz bir hayli önemli.
O halde gelin, Nişanlıyken Tektaş Yüzük Hangi Ele Takılır? Evlendiğinizde tektaş yüzüğünüz hangi parmağınızda olmalı? gibi soruların cevaplarını birlikte yanıtlayalım…

Nişanlıyken Tektaş Yüzüğünüz Sol Elinizde Olmalı!

Evlilik fikrinin olgunlaşıp artık bir fikir olmanın çok daha ötesine geçtiği o büyülü anda, tektaş yüzüğünüzü doğru parmağınıza takmanız bir hayli önemli. Bu noktada, evlilik teklifi aldığınızda, sevgilinizin yüzüğü takması için sağ elinizi uzatmanız gerekiyor. Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, tektaş yüzüğünüz, evlendiğiniz zaman sağ elinizden sol elinizin yüzük parmağına yani alyansınızın yanında yer almalı. “Neden?” dediğinizi duyar gibiyiz…

Evlilik Yüzüğü ve Tektaş Yüzük Neden Sol Ele Takılır?

Evlilik yüzüğünün sol elin yüzük parmağına takılması, eski Mısırlıların bir inanışı olarak tarihte yerini alıyor. Milattan 2800 yıl önce Mısır'da yaşayanlar, dairenin veya halka şeklindeki cisimlerin, başlangıç ve bitiş noktalarının olmamasından dolayı sonsuzluğu temsil ettiklerine inanıyorlardı. O dönemden bu güne kadar, sonsuz bağlılığı sembolize eden evlilik yüzüğünün sol ele takılmasının sebebi, büyük bir yanılgıdan ibaret olsa da günümüzde hala bu inanışı korumaktayız.
Evlilik yüzüğünün sol elin yüzük parmağına takılmasının nedeni, önceki devirlere ait yanlış bir insan anatomisi bilgisi. O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizin yüzük parmağından başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Bu sebepten,  sol ele takılan yüzükler evli çiftin kalpten bağlılığını anlatmaktaydı. Bugün evlilik yüzüğünün ve evlendikten sonra tektaş yüzüğün sol ele geçmesinin nedeni ise bu inanışa dayanıyor.

Sol elinizde yer almasını umduğumuz tektaş yüzük koleksiyonumuza göz atarak uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Bankalar